Geplaatst op Geef een reactie

Wasbare luiers, hoe bevalt ons dat tot nu toe?

wasbare luiers

Als je met een baby veel afval wil besparen is nummer 1 natuurlijk de luiers! Wat gaan er een berg door, in het begin zo 8 per dag! Door wasbare luiers te gebruiken kun je dat voorkomen.

wasbare luiers

Bij onze dochters hebben wegwerp gebruikt. Onze zoon draagt wasbaar, dat bevalt ons prima! Al die leuke kleurtjes maakt de was ophangen steeds een feestje. Doordat we ze tweedehands hebben gekocht viel de investering ook mee. Wasbare luiers zijn eenmalig een investering, met wegwerp smeer je de kosten over de luierperiode uit.

We wassen de luiers 2 keer per week. Plasluiers kunnen zo de mand in, de grote boodschap spoelen we even uit. er zijn ook wel velletjes die je in de luier kunt doen, maar dit is ook afval natuurlijk. En waar moeten we die laten? Dan maar even de douchekop erop boven de wc…

We bewaren de was in een mand van het grote zweedse warenhuis, in een kussensloop. Ze kunnen zo met sloop en al de machine in, dat valt vanzelf leeg.

Met wegwerp luiers moet je er regelmatig aan denken nieuwe te kopen, wil je niet misgrijpen. Nu moeten we de was optijd aanzetten. Dat is voor beide mogelijkheden een aandachtspunt.

Naast de luiers gebruiken we ook wasbare doekjes. Ik heb wat kant en klare maar ook zelfgemaakte van handdoek.

Eigenlijk hadden we veel eerder wasbare luiers moeten gebruiken! Het is helemaal niet zoveel werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *