Gepost op

Verpakkingsvrije winkel, wat kun je daar kopen?

verkopen

Zoals je misschien al hebt gezien ben ik aan het crowdfunden om een verpakkingsvrije winkel te kunnen openen. Maar wat wil ik daar dan allemaal verkopen?
Natuurlijk verpakkingsvrije artikelen. Anders had ik het ook geen verpakkingsvrije winkel hoeven noemen. Denk aan rijst, pasta en granen. Maar ook koffie en thee zijn natuurlijk prima geschikt om los te verkopen. Lekker zelf je bakje vol scheppen! Maar olie en schoonmaakmiddel kunnen ook prima verpakkingsvrij. Je neemt zelf je flesje mee en vult het in de winkel met olie, afwasmiddel of allesreiniger.

Eigenlijk kun je het bijna zo gek niet bedenken, heel veel artikelen zijn in hele grote verpakkingen te koop! Door ze met je eigen verpakking te komen kopen kun je dus enorm besparen op de berg afval die ontstaat. Daarnaast kun je natuurlijk precies kopen wat je nodig hebt, dat voorkomt voedselverspilling.

Wat vind je nog meer in mijn verpakkingsvrije winkel?

Naast de verpakkingsvrije artikelen wil ik ook streekproducten gaan verkopen. Zoals lekkere jams en smeerseltjes voor op brood of wat dacht je van lekkere mosterd? Deze artikelen zijn lastiger te verkopen zonder verpakking. Maar een glazen potje is dan een prima alternatief. Misschien met statiegeld? Dan kun je het potje terugbrengen zodat het weer hergebruikt word.

Ook groenten, fruit en brood kunnen eigenlijk niet ontbreken. Deze wil ik ook van leveranciers uit de regio halen. Zo blijft het geld in de economie dicht bij huis, en hoeven er niet veel kilometers afgelegd te worden.

Het assortiment wat nu al te koop is in de Ecosjop zal ook gewoon meeverhuizen. Maar dan nog uitgebreider! Er zijn nog veel meer duurzame artikelen te koop zie het je makkelijk maken zerowaste te leven. Ik heb er nu alleen geen plek voor.

Om dit alles te kunnen realiseren is natuurlijk wel geld nodig, heel veel zelfs. Maar daar kun jij mee mee helpen. Steun mijn crowdfunding! Je kunt kiezen tussen verschillende mogelijkheden, want ik doe er natuurlijk graag wat voor terug. Wat dacht je van een boodschappenpakket? En natuurlijk kun je komen winkelen in de verpakkingsvrije winkel na de opening!

Wat zou jij graag verpakkingsvrij willen kopen?

Help je mee? Hier vind je de mogelijkheden!

Share

2 gedachten over “Verpakkingsvrije winkel, wat kun je daar kopen?

  1. Eigenlijk alles wel wat kan! Maar er zijn hier in de buurt geen verpakkingsvrije winkels helaas.

    1. Dat is jammer! Wie weet in de toekomst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *