Gepost op

Hoe nu verder met Ecosjop na de crowdfunding?

Helaas heeft de crowdfunding voor een verpakkingsvrije winkel niet het bedrag opgeleverd wat nodig is om de winkel te openen. Hoe nu verder?

Ik ben nu aan het bedenken hoe ik de toekomst van Ecosjop vorm wil geven, maar alle mogelijkheden liggen eigenlijk nu nog open. Er hebben 58 mensen een bijdrage geleverd aan de crowdfundingcampagne, daarnaast heb ik genoeg andere mensen gesproken die wel geïnteresseerd waren maar nu niet de mogelijkheid hadden een bijdrage te leveren. Animo is er dus wel, dat heeft de campagne in ieder geval opgeleverd!

Hoe nu verder?

Ik heb besloten om me voorlopig eerst te richten op de markten. Zo sta ik de komende maanden in ieder geval weer op de streekmarkt bij de Oorsprong. Ik vertrek uit de Geertruidentuin, dat werkte vooral als opslag en had niet de aanloop die ik hoopte te krijgen. De webshop blijft gewoon zoals hij nu is, je kunt gewoon je bestelling doen en op afspraak ophalen in Deventer. Alleen het adres wijzigt.

Doordat ik nu dus niet meer de huur van de Geertruidentuin hoef te betalen, heb ik zelf ook al meer al de mogelijkheid om mijn assortiment langzaam aan uit te breiden. In eerste instantie waarschijnlijk alleen met de artikelen die het leven zonder afval makkelijker maken. Maar er zullen binnenkort ook verpakkingsvrije artikelen komen.

Op zich heb ik wel een aantal ideetjes waar ik de komende tijd mee verder ga om te kijken of ik daar wat mee ga doen. Zo zit ik te denken aan bijvoorbeeld een zerowastefeest waar je artikelen kunt kopen, workshops kunt doen en natuurlijk informatie kunt krijgen over zero waste leven. Zomaar een idee nog hoor, nog verder niets uitgewerkt.

Heb jij een goed idee om de afvalberg in Deventer terug te dringen dan hoor ik dat ook graag! Samen kunnen we het verschil maken!

Volg je Ecosjop al op Facebook?

 

Share

6 gedachten over “Hoe nu verder met Ecosjop na de crowdfunding?

 1. Hoi Bianca,
  Zou je misschien een kraam op de zaterdagmarkt in de bio – hoek kunnen huren? Ik weet niet of je dat hebt geprobeerd?
  Webshop met afhaalmogelijkheid is natuurlijk heel handig.
  Misschien een bezorg combi met Gouden pompoen?
  Of een pop-up shop in de stad in een van de leegstaande panden? Beetje brutaal naar de gemeente stappen….
  Verder is het volgens mij ook een kwestie van lange adem…Goods only in Zutphen doen het volgens mij wel goed, misschien hebben zij nog tips!
  Succes!!

  1. Hallo Angela,
   Bedankt voor het meedenken! Op de markt staat al een kraam met verpakkingsvrije artikelen, Ik ben van plan een plek te creëren die toegankelijker is. Je moet maar net tijd hebben om op zaterdag naar de markt te hebben.
   Eventuele samenwerking is een goed idee, al is het misschien wat lastig met de mee te nemen verpakkingen. Ik neem het mee bij het bedenken van mijn plannen!

 2. Hoi Bianca,

  Succes verder met de ontwikkeling van de Ecosjop. Ik moest ook denken aan de VOKO (afkorting voor VOedsel KOoperatie). Deze zat een tijdje in een gekraakt pand de Rijkmansstraat (ong10 jaar geleden. Wellicht kan je geintresseerden alsnog vragen om geld in te leggen zodat op een eenvoudige locatie gestart kan worden. Ik kan me voorstellen dat een goedkope locatie, op een bereikbaare centrale plaats die tevens voorraadplaats is een eerste voorwaarde kan zijn. Het zou handig zijn als dit bijvoorbeeld tevens een afhaallocatie kan zijn voor groentepakketten. Bijvoorbeeld van de Oosterwaarde OID.

  Bij de VOKO betaalden we 25 euro inleggeld. Daarvan kochten zij de eerste voorraad. De houdbare basisproducten zoals muslie, rijst, meel etc diksap, etc etc werden grootschalig ingekocht bij de groothandel, opgeslagen in grote afsluitbare emmers / tonnen en tegen inkoopsprijs plus enkele procenten (10%?)weer voor de deelnemers afgenomen. We gingen met eigen verpakkingsmateriaal (flessen en potten) er naar toe.

  Jammergenoeg wist ik voor de crowdfunding nog niet van de Geertruidentuin. Wat wordt / is nu de locatie vanwaaruit bestelde producten opgehaald kunnen worden?

  Ik moet nu ook denken dat het handig is om herbruikbare verpakkingen te ontwikkelen. Katoenen zakjes kan je natuurlijk gebruiken voor rijst en Mustlie die je thuis in wekpotten kan bewaren. Daar kan ik zelf ook mee beginnen.

  Hartelijke groet
  Sander Lempers

  1. Hallo Sander,
   Bedankt voor het meedenken! De artikelen die ik nu op voorraad heb kunnen in eerste instantie afgehaald worden bij mijn huisadres, binnen Deventer kan ik eventueel ook bezorgen.
   VOKO had ik nog nooit van gehoord, maar dat klinkt wel interessant. Zijn ze opgehouden te bestaan omdat er geen pand meer was?
   Groeten Bianca

 3. Beste Bianca,
  jammer, dat het niet gelukt is met de crowdfunding. Op die manier ben ik trouwens op de hoogte geraakt van jouw initiatief, en zo is het wellicht bij meer mensen.
  Ik wilde nog langs komen, maar het is een beetje uit de slinger voor me. En datzelfde geldt ook helaas voor de Oorsprong.

  Ik haak even aan bij Sander, die het over VOKO had. Ik woonde toen nog niet in dEventer, dat is voor mijn tijd geweest. Maar ik weet wel, dat de Ulebelt momenteel bezig is om mensen voor dit idee warm te maken. Ik weet het toevallig, omdat ik daar af en toe meehelp. Het idee loopt enigszins parallel aan dat van jou, lokaal en bio en een beetje bij elkaar in de buurt, bijvoorbeeld VOKO Zandweert. Ik moet het overigens nog zien hoor, of het lukt.
  Misschien kan je ook nog iets doen met de mensen, die een bijdrage hebben geleverd. Het zijn in ieder geval gemotiveerde mensen geweest en het lijntje warm houden en mogelijk zelfs uitbreiden is het overwegen waard.
  Veel succes!
  Fredo Leewis

  1. Hallo Fredo,
   Ik woonde ten tijde van de VOKO ook nog niet in Deventer, maar wat ik online zag vind ik wel interessant!
   Ik heb alle mailadressen van de personen die een bijdrage hebben geleverd, dus die ga ik zeker op de hoogte brengen van de voortgang.
   Van de voedselcoöperatie waar ze nu mee bezig zijn heb ik inderdaad ook gehoord, alleen heb ik nog niet de gelegenheid gehad om een informatie bijeenkomst te bezoeken.
   Groeten Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *