Gepost op

Bijdragen aan de crowdfunding; Hoe werkt dat?

nieuwe plan

Heel leuk hoor dat je € 9.000,- bij elkaar wilt crowdfunden voor een verpakkingsvrije winkel. Ik wil best bijdragen, maar wat als het niet lukt? Wat gebeurt er dan met het geld?

Dat was de vraag die ik dit weekend kreeg. En terecht natuurlijk je wilt niet dat er niets met het geld gebeurt maar dat je het wel kwijt bent. Daarom leg ik hier uit hoe de crowdfunding werkt voor verpakkingsvrij Deventer.

campagneOp de website kun je precies zien welke tegenprestaties ik doe voor een bedrag. Zo kun je onder andere kiezen uit verschillende pakketten met boodschappen. De bijdrage hiervoor varieert van 25 tot 100 euro, je krijgt de vernoemde waarde in shoptegoed, anders is het natuurlijk geen verpakkingsvrij winkelen meer.

Daarnaast krijg je een vermelding in de ‘Wall of fame’ hier worden alle personen met bijdragen vanaf 10 euro vernoemd. Ook nodig ik de eerste 50 personen met een bijdrage vanaf 25 euro uit voor het feestje dat ik organiseer de avond voor de opening. Dit word een gezellige avond met een hapje en een drankje. Natuurlijk in de winkel, zodat je meteen het resultaat van je bijdrage kunt zien!

Wil je geen tegenprestatie van mij? Dat kan natuurlijk ook! De bijdrage van € 5,- is aan te passen naar eigen inzicht. Zo kun je dus zelf kiezen wat je bijdraagt zonder er iets voor terug te hoeven.

Leuk allemaal, maar wat als ik ga bijdragen en het niet lukt het hele bedrag te halen?

verpakkingsvrije winkelIk heb € 9.000,- nodig om het plan uit te voeren zoals ik het helemaal wil. Dit geld is voor het pand, de inrichting en voorraad. Doel is dus de 100% te halen om het plan uit te kunnen voeren.

Lukt dit niet, zit ik tussen de 80 en 100% dan kan ik het plan aanpassen en met de personen overleggen die hebben bijgedragen of het aangepaste plan door mag gaan. Voor mijn plan zou dat betekenen dat eerst alleen het strikt noodzakelijke word aangeschaft en dat het assortiment en de voorraad kleiner is.

Haal ik de 80% niet? Dan gaat het hele plan niet door. Iedereen die bijgedragen heeft krijgt zijn geld terug. Je loopt dus geen risico dat je zomaar je geld kwijt bent en de verpakkingsvrije winkel in Deventer niet opent.

Hoe staat het er nu voor?

Share

2 gedachten over “Bijdragen aan de crowdfunding; Hoe werkt dat?

  1. Spannend zeg! Je bent al over de helft! Goed dat je ons op de hoogte houdt van de vorderingen.

    1. Was dat dan toch even jammer, ik heb nu 5% nog 95 te gaan! Hoopte dat er ondertussen een megabijdrage was gedaan 😉
      Dat word dus nog heel spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *