Gepost op

Arnhem, zero waste city trip, ZWTC review Nederlands

Gisteren zijn we naar Arnhem geweest om de winkels te bezoeken die benoemd zijn in de Zero Waster’s Travel Companion. Ik maakte een kaartje met een beetje hulp van Google naar de winkels die ik absoluut wilde bezoeken.

Er waren nog meer winkels op de lijst in Arnhem maar we gingen lopen door het centrum dus het moest ook een beetje leuk blijven.

We hebben Appel & ei, Reshare, Mimint, Simon Levelt en De Groene Vos bezocht. We kwamen ook een markt tegen, daar hebben we een stuk kaas gekocht.

Ik maakte een filmpje van alle foto’s die we gemaakt hebben. Het bijschrift is Engels, want deze blog schreef ik ook in het Engels, voor de Engelse lezers. Zero Wasters Travel Companion is ook in  het Engels geschreven namelijk.

Appel & ei is een hele leuke winkel waar ze tweedehands kleding, schoenen en accessoires verkopen. Alles is netjes gesorteerd op soort en kleur, wat maakt dat het er heel overzichtelijk is. Ik kocht hier een wollen vest. Er was ook een leuk speelhoekje waar jongste dame zich prima vermaakte!

Ook bij Reshare kocht ik een wollen vest, hier ook een nette overzichtelijke winkel met tweedehands kleding, schoenen en accessoires! Ik heb dat echt wel anders gezien in tweedehands winkels. Het vest was zo gevonden in het rek met vesten! Ze hadden hier leuke rekken voor de kleding, mooie houten planken die aan touwen hangen. Leuk om te zien!

Mimint werd daarna vereert met een bezoek, het is een geweldige bio winkel! Als je langer in Arnhem blijft dan wij is dit de plek om je boodschappen te doen! Er is een hoekje met verpakkingsvrije artikelen, ik kocht er pasta. Ook hebben ze hele mooie biologische groenten. Echt een aanrader dus!

Toen kwamen we op de markt waar de dame achter de kraam de kaas in ons eigen bakje deed alsof ze nog nooit anders gedaan had, leuk!

Bij Simon Levelt kregen we een compliment omdat we onze eigen pot voor de koffie mee hadden. We kochten een pot vol heerlijke versgemalen koffie.

Daarna hebben we onszelf getrakteerd op een kop warme chocolademelk, bij Waar Smaak lokaal. Niet op de lijst maar wel leuk 😉

Toen hebben we het centrum verlaten op zoek naar de Groene Vos, net buiten het centrum. Hier verkopen ze allerlei duurzame artikelen. Wij kochten een afval kwartet, maar dat staat niet op de foto.

Terug naar het centrum, er werden zakken friet uitgedeeld, lekkere biologische frietjes, alleen niet zero waste helaas. Maar voor vandaag moet dat 1 keer kunnen.

In andere winkels kochten we nog houten keuken gereedschap, en nog meer wollen truien. Ik kom nu de winter wel warm door!

Wat vind ik van Zero Wasters Travel Companion?

Zero waster's travel companion frontcoverIk vind het een heel praktisch boek, zonder dit boek hadden wij niet al die leuke winkeltjes gevonden. De meeste liggen net buiten de drukste winkelstraten. Zeker als je langer ergens blijft omdat je op vakantie bent is het echt een handig boek. Dan weet je waar je boodschappen makkelijk zero waste kunt doen, dat scheelt een hoop zoekwerk! Waar wacht je nog op? Koop het boek hier en veel plezier met winkelen!

 

Share
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *